Teo Sunny

Revoltător!!

Posted on: 12/10/2012

În ziua de azi cerinţele din partea şcolii sunt foarte mari, dar… Problema e că, condiţiile oferite sunt mizere.

Peretele unei clase

Peretele unei clase

Dacă cineva nu a înţeles ce sunt aceste mici pete negre, vă spun eu: acesta e mucegai! Toată şcoala e împânzită de el, copiii au o memorie slăbită, iar profesorii se tot miră de ce elevii sunt atât de depresivi, iritabili, obosiţi şi inactivi la lecţii?! Dar cum, naiba, să fim altfel dacă stăm  câte 6-7 ore pe zi şi respirăm mizeria asta?! Mucegaiul de interior este, de asemenea, o cauză comună pentru infecţiile sistemice ce pun în pericol viaţa persoanelor cu un sistem imunitar compromis.

Un alt cabinet

Mai multă informaţie despre efectele negative ale mucegaiului aici: http://naturist-life.ro/index%20articolul%20lunii8.htm

 

 

 

Ah, şi de-ar fi aceasta unica problemă…

Faci încet plimbarea prin liceu dintr-un cabinet în altul şi BAAAM, te trezeşti cu o lovitură puternică în cap! Cred că, vre-un nesimţit ţi-a tras cu geanta, dar… n-a fost să fie, ţi-a căzut podul în cap!

Nu e unicul pod cu aşa problemă

Nu e unicul pod cu aşa problemă

 

P.S.: Şi unde se duc miile de lei cheltuite pe ,aşa-numita, reparaţie?!

 

 

Reclame

22 răspunsuri to "Revoltător!!"

Invital pe Dorosh sa citeasca )))

shi inca o mica remarca, dar sper sa nu te superi))
Un chinez dintr-o suta de spini vede trandafirul care creste prin ei, iar moldoveanul vede doar spinii ))
p.s nu e atit de rau la noi la Liceu, e destul de igienizat ,curat, vopsit, banci noi, steclopachete … n-ai vazut cum e in scholile de prin sate ………………..

Sunt parţial de acord cu tine, dar până la urmă, noi suntem cei care ne dorim dezvoltare şi schimbări spre bine, deci nu trebuie să închidem ochii la ce e rău în jur.
Trebuie să avem grijă de acel trandafir ce creşte, să-l ocrotim şi să-l scăpăm de excesul de spini, care îl înăduşesc!

Si ce propui? ai solutii sau poti doar sa vorbesti cit de rea este scoala in care inveti? de ce nu te-ai duce in alta scoala daca aceast nu este demna de tine?

1.Merge vorba nu doar de şcoala mea, ci de situaţia generală a şcolilor R.M.
2.Nimeni nu a spus că şcoala e rea dacă situaţia ei tehnică lasă de dorit. E lucru normal că există şi părţi pozitive.

Cumpara un preparat antimucegai si prelucreaza peretii. Nu reusesti singura – organizeaza un flash-mob. Pe urma scrie in blog si toate scolile din RM au sa-ti urmeze exemplul!
De ce traim rau? Toti numai tipa si cer ceva, dar nimeni nu face nimic concret.

Schimbările astea spre bine,nu se fac descriind atît de mizerabil liceul, dar acționind, ci nu stînd cu fundul pe scaun și scriind pe blogul tău

Dar ce trebuia să scriu: uitaţi-vă cât de frumos sunt ornaţi pereţii cu mucegai?

„ţi-a căzut podul în cap!” de cite ori tie ti-a cazut podul in cap?

E mult mai bine să vezi lucrurile negative şi să cauţi soluţii, decât să mergi cu ochii închişi pe când totul se ruinează în jur, iar tu zici că e bine!

Pai… ce propui? Daca ai zis „a”, zi si „b”, adica, daca critici, propune solutii!

„Faci încet plimbarea prin liceu dintr-un cabinet în altul şi BAAAM, te trezeşti cu o lovitură puternică în cap! Cred că, vre-un nesimţit ţi-a tras cu geanta, dar… n-a fost să fie, ţi-a căzut podul în cap!”

Asa de detaliat ai descris nenorocirea acesta… Imi pare rau de ce ti s-a intimplat… Nu-ti face griji, un medic bun lecuieste capul de asa traume… Da in judecata liceul sa-ti plateasca lecuirea!

Bravo Teodora! sa vedem cum va reactiona conducerea liceului!

1. Conducerea liceului nu citeste bloguri
2. Teodora a ironizat cate ceva, daca la unii nu a ajuns cum trebuie.
3. Se prelucreaza cu anti-mucegai in fiecare an. La mine acasa facem reparatie nustiu al catalea an si nu putem scapa de mucegai.
4. Pentru ca sa schimbi podurile este nevoie de o gramada dea bani, pe care, statul ii fura, iar parintii niciodata no sa-i dea.
5. Cine a zis ca critica trebuie sa vina cu solutii e prost. Daca zic ca rahatul pute nu inseamna ca trebuie sa caut solutii cum sa-l fac sa miroase ca un trandafir

Într-adevăr, am ironizat unele lucruri, aşacă nu trebuie pus aşa mare accentul pe asta, ci trebuie căutată soluţia. Nu părinţii sunt cei care trebuie să plătească reparaţia pentru o şcoală de stat (cu toate că orim ei o plătesc). Merge vorba şi de corupţia care trebuie îndepărtată!
Şi încă ceva, pînă nu faci ceva zarvă schimbările nu se produc. Dacă toţi tac, înseamnă că toţi sunt mulţumiţi, iar aceasta este cea mai mare greşeală a moldovenilor!!!

drept să spun, mie mi se pare puţin ciudat că lumea se ia de tine şi îţi cere ţie soluţii. soluţiile trebuie căutate de cei care administrează aceste şcoli, de minister, nicidecum de elevi sau părinţii lor.
duminică s-a întâmplat să coordonez un exit poll în Cluj, oraş care va fi peste 3 ani capitală culturală a tinerilor. secţiile de votare sunt, în mare majoritate, prin şcoli, grădiniţe sau licee. am văzut şi şcoli aranjate, puse la punct, însă am văzut şi o şcoală care aducea mai degrabă a puşcărie, cu pereţii scorojiţi; pe lângă asta, în toaleta şcolii nici măcar nu curgea apa. sunt instituţii care ţin de acelaşi minister, doar că unii din cei care se ocupă de administrarea lor nu îşi dau absolut deloc interesul, iar de suferit au copiii care învaţă în acele şcoli, copii care indură frigul din clase, care nu au apă la toaletă, care nu au nişte condiţii elementare. văleu, ce de am scris! ciudat, mai ales că eu nu prea comentez „în deplasare” decât foarte rar 🙂

Ei, până la urmă: câţi oameni, atâtea păreri…
În ce priveşte administrarea, e clar că există oameni care ar trebui să să-şi bată capul ca totul să fie la nivel, dar… interesele proprii sunt mai presus decât cele comunitare.

Buon anno 2013
dolcissima donna di cuore!
🙂
Un caro saluto
Claudio

Doros daca citeste ,nu mai termini scoala eminenta !! =D ha ha , glumesc)

😀 S-a promis după vacanţă să fie totul reparat. Mîine vedem.)))

da treaba cam nu sta bine 😦 scoala mea iubita se rascheste…

Sperăm că ea va rezista!)

Stii care e vina mucegaiului si a peretilor umezi? Termopanele. Cand in liceu erau vechile ferestre si usi de lemn, nu mai era problema asta. Ar fi necesar doar ca in fiecare cabineta sa se faca un canal de aerisire, atata tot 🙂
Si pana la urma nu trebuie sa spui ca unde se duc banii liceului, de anul asta toate liceele si scolile au trecut la fond propriu(cel mai prost lucru pe care putea sa il faca ministerul invatamantului), ceea ce inseamna ca din banii care ti-i da statul tu trebuie singur sa platesti salariile profesorilor, sa faci reparatie etc. Si iti dai seama ca suma alocata pentru un liceu e la limita de jos. Nu e chiar asa usor cum pare, si pana la urma daca dn-ul Doros a promis ca se repara treaba, sunt sigura ca se tine de cuvant

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: