Teo Sunny

Cea mai mare frică a omenirii!

Posted on: 01/03/2013

Zilnic suntem înconjuraţi de sute şi mii de oameni, iar dacă aceştia dispar, îi înlocuim cu radioul, televizorul sau orice altceva, care ne face să nu simţim singurătatea.

Ne este frică… ne este frică de linişte, de singurătate, preferăm să ne învârtim buimatici prin casă, pe afară sau să ne căutăm treabă, decât să stăm puţin de vorbă cu noi înşine. Am devenit atât de stresaţi, încât nu ne mai putem relaxa. Nici chiar somnul nu ne mai aduce satisfacţia şi odihna necesară. Până la urmă, cu un astfel de ritm, ajungem să ne îmbolnăvim moral, apoi şi fizic.

Trebuie să ne relaxăm, să oferim măcar ceva timp discuţiei cu propria persoană, ”să stăm puţin liniştiţi, pentru ca îngerii noştri să audă zgomotul din spatele tăcerii noastre”, după cum spunea Paulo Coelho; trebuie să ne acceptăm şi să ne simţim bine, în primul rând, cu noi înşine!

Iluzie morală...Singurătate, linişte...

Iluzie morală…
Singurătate, linişte…

Foto: Nicoleta Munteanu

Reclame

12 răspunsuri to "Cea mai mare frică a omenirii!"

Singuratatea nu e deloc benefica tocmai din motivul asta. Daca stai de vorba cu tine, realizezi ce fel de om esti de fapt. Aparentele, felul cum te vad altii, mastile, „realizarile” si gandurile „bune” dispar atunci cand esti singur 🙂
Prea multa singuratate strica respectul de sine pentru ca, dpdv psihic, te ajuta mult minciuna in care traiesti. Uneori chiar crezi ce oferi celorlalti.

😀
E clar că excesul e dăunător, dar după cum se ştie, chiar şi iadul, în cantităţi mici, poate avea efecte benefice!))

Care ar fi alea? Faptul ca reusesti sa crezi in iad, asadar exista si un rai?
Mie personal intotdeauna mi-a fost frica de singuratate 😉
Si cum norocul se imparte de fiecare data cand eu dorm, sunt pe WC sau ma agat cu haina in gard, de ce ti-e frica nu scapi 🙂

De fapt, există iaduri ca: mătrăguna, mărul lupului, ienuparul, pînă şi iadul şarpelui, care în cantităţi mici sunt benefice. Important este să fim foarte atenţi, căci o picătură în plus poate distruge.
Încearcă şi tu să foloseşti singurătatea ca un mod de relaxare, fă ceva doar pentru tine, aranjează-ţi gândurile, dar nu permite negativismului să pătrundă în mintea ta! =)

E vero quello che dici!!
Tornare al silenzio dell’anima vuol dire ritrovare la coscienza di se stessi!. E quando ci si ritrova, si incontra Dio!.
Un caro saluto
dolce Donna del cuore!
Claudio

Singuratatea ma consoleaza uneori mai bine decit o face un prieten … Nu mi-e ftica de ea … mai degraba mi-e frica de oameni care in zilele noastre sint atit de prefacuti

Pe mine mă uimește frica de singurătate, pe care oamenii o port toată viața. Sunt lucruri care pot fi făcute doar în singurătate. Singurătatea nu rănește, nu minte, nu te lasă când ai nevoie de ea. Poate prea multă filozofie fac, dar eu prefer tăcerea singurătății, și nu atenția vidă a celor din jur.

Ai absolută dreptate!

Teo,cred ca singuratatea e un necesar periodic,insa cei care profita de ea cu siguranta nu fac bine,asa fiind…iti vin destule ginduri rele mai des decit bune,gindurile se incilcesc,nu mai intelegi de unde ai pornit,te intorci te agati de alt fir,si tot asa,e o plasa singuratatea, in care, daca cazi, nu shtiu daca mai ai shanse singur sa scapi din ea…iata de ce oamenii fug de ea

Beautiful picture.

Happy New Year 2013 Teosunny…. 🙂

Intr-adevar, singuratatea este aproape indispensabila omului daca ne gandim la necesitatea de a te cunoaste pe tine insuti ca sa-ti intelegi viata. Problema este ca nu intotdeauna cand esti singur ajungi sa te cunosti pe tine insuti mai mult. Cateodata esti amagit de anumite aspecte ale mintii tale si iti faci o idee gresita despre tine insuti. De aceea cred ca mai benefica este o discutie cu un bun prieten decat singuratatea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: