Teo Sunny

Cea mai mare biserică babtistă, ”Cavceg”. Redescoperă Moldova

Posted on: 05/24/2013

 

Construită timp de 7 ani și finisată în 2000, biserica evanghelistă babtistă ”Cavceg” este cea mai mare din Sud-Estul Europei.

Aceasta se află în orașul Bălți, pe strada Alexandru cel Bun 1a.

Ea ne impresionează nu doar prin mărimea și arhitectura sa, ci și prin ograda frumos amenajată ce împrospetează aerul orașului.

După cum ni s-a spus, în interior pot încăpea în jur de 500 de oameni. La fel există o secție specială pentru mame și copii.

Din păcate, să intrăm nu am putut, căci e imposibil să redescoperi un oraș fără să te rătăcești, așa că am întârziat doar cu 10 min. Chior norocul ni-a fost aici și ni-a dus cu totul în alt capăt al orașului. Unde? Cum? Vedeți pozele ce urmează. =)

 

biserica

 

Aici am ajuns inițial, din întâmplare.

bălți

La o margine de Bălți.

”Cavceg”

”Cavceg”

 

verdeață

 

cavceg

 

cavceg

 

 

biserica

 

 

copaci

 

Moldova este redescoperită alături de Moldcell.

 

Reclame

8 răspunsuri to "Cea mai mare biserică babtistă, ”Cavceg”. Redescoperă Moldova"

@ Buna dimineata !
La o margine de Balti
Sta biserica baPtista
O s-o vezi si alte dati
Tot la fel de trista !
O zi buna!
Aliosa.

Și ție o zi bună, Alioșa.)))

Pai, ma gandeam ca esti ortodoxa… Chiar trebuie sa le faci reclama ereticilor? Inteleg ca te preocupa si valoarea arhitectonica, dar ar fi trebuit sa faci mentiunea ca babtistii sunt eretici si cultul babtist este o secta in care nu exista adevarul, ci doar o minciuno-credinta inspirata de satan.

Am luat biserica doar din punct de vedere arhitectural, în privința ereticilor, greșeala mea că n-am menționat. merci.)

Mai informează-te la capitolul religie. Baptismul este un curent în religia creștină, apărut încă în 1609 (pentru prima dată documentat). Este o direcție amplă, și deloc situată mai jos decât ortodoxia, iar dogmele lor nu sunt deloc sataniste. Credința centrală ține de unele modificări în ritualul baptizării (botezului). Deși unii babtiști au atitudine agresivă față de alți creștini, eu m-aș teme mai mult de o persoană ca tine, intolerantă, neinformată, la care se observă clar efectul Dunning-Kruger, de aceea ți-aș recomanda să vizitezi un psiholog, că ar trebui, de nu, riști să treci în complexul lui Dumnezeu. Sper că ți-am îmbogățit puțin lumea interioară și sper să nu a fost un exercițiu prea obositor pentru tine!
P.S. Sunt ateist, așa că poți să nu încerci să mă convingi în dobitociile tale…

Prietene,
Ce-l interesează pe un ateu, cum te pretinzi că ești, să apere o sectă precum așa-zisa biserică baptistă? Ce-l interesează pe un ateu sau ”ateist” cum zici, să jigneasca un ortodox? Baptismul e o erezie ce provine dintr-o altă erezie: romano-catolicismul. Amândouă de proveniență satanică, pentru că doar dracul putea să le sucească mințile in așa fel încât să schimbe învățătura lui Hristos.
In sfârșit, dacă zici că ești ateu (ceea ce e cam îndoielnic având in vedere la cum te-ai aprins după ce mi-ai citit comentariul de mai sus), iti răspund cu ce zicea Petre Țuțea:

”Eu când discut cu un ateu e ca și cum aș discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. ăla e mort, sufleteste mort, iar celălalt e viu si între un viu si un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu.

Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă.

Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba.”

Chiar dacă admitem că totul ce ai scris este adevăr pur 100%, asta nu neagă faptul că ești un om periculos pentru cei din jur, nu doar prin ignoranța ta, dar și prin intoleranța, necunoașterea și fanatismul extremist. Cred că ai fost unicul copil în familie, și ți s-a educat ideea că ești cel mai bun în această lume. Uită! A fost o minciună…

Necunoasterea in ce? In materie de religie cred ca stiu suficient incat sa observ deosebirea fundamentala a ortodoxiei de celelalte erezii. In psihologie vad ca te pricepi tu cat de cat. Eu nu am pretins ca stapanesc domeniul.
Si daca rostirea adevarului e fanatism extremist, inseamna ca trebuie sa imbrobodim realitatea cu ceva poleiala mincinoasa?
Numai cei care nu vor sa recunoasca adevarul asa cum e, spun ca suntem intoleranti, fanatici si cum mai zici tu.
Nu pretind ca sunt mai bun ca altii, dar tu iti bagi nasul intr-o treaba care nu te priveste. Doar zici ca esti ateu..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: