Teo Sunny

Îmbunătățirea vieții copiilor din Moldova

Posted on: 05/27/2013

“CE AŞ FACE EU CA SĂ ÎMBUNĂTĂŢESC VIAŢA COPIILOR DIN MOLDOVA?”

  Copiii… ei sunt stăpânii acestei lumi reale, numită prezent, precum și a celei imaginare, numită viitor. Sunt niște mici ființe divine, inocente, a căror sinceritate trebuie păstrată și educată pentru o viață mai frumoasă și mai colorată a unui viitor prosper.

Grădiniță din Florești

Grădiniță din Florești

 

 

 

Trăim într-o societate în care oamenii au uitat ce înseamnă fericire, zâmbete, au uitat cum e să vorbești sincer, să fii tu însuți, să te bucuri de viața pe care o ai.

Din păcate această luptă a maturilor pentru nu se știe ce bunuri se răsfrânge în cel mai negativ mod asupra copiilor. Cred că pentru a îmbunătăți viața picilor e nevoie, în primul rând, să facem schimbări în viața adulților.

Deci, aș începe prin a împărți bunătate și dragoste, multă dragoste și afecțiune pentru fiecare din noi. Aș crea o lume de poveste în care nu există certuri, bătăi, nu există cuvinte negative și distructive, ci doar cele pozitive și constructive, o lume calmă în care am avea grijă de sentimentele fiecăruia.

***

     Dacă e să cobor de pe aripile basmului, observ că cea mai acută problemă a societății noastre este evadarea părinților, acelor părinți care sunt responsabili pentru viitorul copiilor săi, peste hotarele țării.

Din ce în ce mai mulți copii rămân absolut singuri, practic, copii ai străzii, doar că cu bani, fiind nevoiți  să se educe de sine stătător. Astfel, primul, și cel mai important pas pentru îmbunătățirea vieții copiilor din Moldova, ar fi stoparea emigrării.

Este nevoie de crearea condițiilor pentru un trai decent, oferirea locurilor de muncă și a diferitor facilități pentru părinții ce își educă copiii.  În principiu, pentru a îmbunătăți viața copiilor din Republica Moldova, trebuie să îmbunătățim viața părinților acestora.

***

Dacă am rezolvat problema cu părinții și locurile de muncă, al doilea pas sunt școlile!

Din ce în ce mai multe școli își cunosc sfârșitul activității, iar cele care mai rămân vii, oferă studii de proastă calitate. Este foarte important să interesăm copii pentru a învăța. Nu are rost să le spunem:”Învață, dragul tatei că o să-ți trebuiască în viață”, după care să le dăm exemple de sute de oameni cu studii superioare care mătură străzile.

Este nevoie să creăm școli speciale, unde atenția profesorilor va fi egală față de toți elevii, ci nu doar pentru ”cei mai buni”. Ar fi bine să împărțim elevii în clase conform aptitudinilor sale, astfel încât ei să nu aibă posibilitatea de a se simți inferiori, iar profesorului să-i revină în subordine maxim șapte elevi. La fel, aceștia trebuie să aibă abilități în psihologie și să folosească medode interactive pentru predare.

***

Soluțiile vin atunci când sunt dorite, important e să prindem firul și să acționăm, chiar și prin mici activități de caritate(unde e nevoie de ele) sau simple cuvinte de încurajare!

 

P.S.: E nevoie de monitorizat și activităților educatorilor la grădiniță, căci la una din grădinițile la care am fost voluntară, educatoarele aveau un comportament foarte agresiv față de copii.

 

 

Reclame

2 răspunsuri to "Îmbunătățirea vieții copiilor din Moldova"

Ar fi frumos sa fie asa!

L’ha ribloggato su CLANIMAe ha commentato:
I bambini grande risorsa dell’Umanità!!!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: