Teo Sunny

Inumanitatea BACului

Posted on: 06/11/2013

11.06.2013, în Republica Moldova absolvenții liceului scriu examenul de bacalaureat la limba engleză.

Totul bine și frumos, copiii concentrați scriu, unii mai șoșotesc, dar la minim, până la momentul în care se-ncep a auzi urlete pe coridor.

Încercăm să ne concentrăm, dar e imposibil… Doamna Reprezentantă a Ministerului e nemulțumită de ceva. Observatorii din clasa noastră închid ușa, dar vocile oricum rămân auzite destul de bine, chiar dacă cearta era în alt colț al clădirii.

***

În același moment în cabinetul de alături cineva din elevi cere să fie închisă ușa pentru că e imposibil de scris, la care li se răspunde:

–          ”Nu este permis”.

Păi, cum alt fel, scriți copiii în gălăgie și faceți cât mai multe greșeli!

***

Strigătele puțin se calmează, după care intră directoarea centrului de bac și zice:

–          ”La WC nu mai iese nimeni, Reprezentanta Ministerului a interzis!!!”

Poftim?! A interzis?! Doamna a interzis nevoile biologice omenești?! WTF?:D

***

Au mai rămas și cu burta goală, și achipuiți peste tot de gingașele mâini ale Ministerului, doar că cu strigăte și învinuiri. Nu zic, au fost unii care au meritat-o, dar și foarte mulți care au fost zadarnic stresați și învinuiți în nu se știe ce.

Sigur că e nevoie de schimbări, sigur că e nevoie de soluții, dar sigur că nu e nevoie de încălcarea drepturilor, a legii, în fața căreia sunt toți egali! Și da, să nu uităm și de omenie!

–          Inuman?

–          Nu, normal. Doar suntem în Moldova, țara minunilor!

Reclame

25 răspunsuri to "Inumanitatea BACului"

rasele umane sunt diverse: albi, negri, rosii, porci, boi, berbeci, etc.

omg, chiar s’a ajuns deja şi la aşa ceva?! ăsta se numeşte minister de educaţie?! ăştia’s oamenii care nouă ne pun legi după cum ei vor deşi se comportă ca nişte canibali!!! nu destul că ei stresează elevii cu camerele lor de filmat şi cu observatorii extrem de severi încă şi discomfort provoacă la BAC! să nu ieşi la wc? să faci pe tine nu?tot ei vor note bune şi tot ei fac asta imposibil! să’i pui pe dînşii să scrie lucrarea în aşa condiţii şi o să vedem ce rezultate ,,minunate” o să fie!

La noi in centrul de BAC… doua fete insarcinate.. se simteau rau.. isi cerea voie afara.. in timp ce supraceghetorii erau dusi cu alti elevi, dar in clasa era Derectoarea Liceului si un singur supraveghetor din toti 4… si derectoarea s-a exprimat in felul urmator fetei insarcinate…. „Asaza-te la loc.. si asteapta pina vin supraveghetorii pentru ca nu se permite sa ramiie numai unu singur”… Poti sa-ti pierzi si viata cu asa tip de oameni.!!

Asta e și mai aiurea, măcar să chemat sora medicală…

prima intrebare, nafiga in a 12 gravida sa fii?
a doua intrebare, cine, unde, si cum are dreptul sa imi interzica sa ma pis!?

Ei, cu graviditatea fiecare hotărăște pentru sine. În sate multe fete încă din clasa a IX îs măritate. 😀

De acord Teo, inuman ! sa iti interzica sa iesi la WC si plus la toate sa te deranjezi in timp ce scrii venind si punind intrebari stupide precum, „tu ai citit textul”? si normal ca am citit cum puteam sa scriu ceva fara sa citesc, sau sa iti spuna sa stai cu minele pe banca ca la camera sa se vada ce faci tu. …

da nu mai miorlaitsi atita de la un examen de care nu depinde mai nimic, si care de altfel e simplu…adica na la timpul meu fara a copia am scris destul de ok, fara sa ma stresez, cu toate ca mereu erau inshi de astia care se „mega-stresau”)

Păi, noi tare nu ne stresăm atâta timp cât nu ne deranjează nimeni. Adică există o limită. Trebuie să ne simțim confortabil cât scrim, dar nu ca niște infractori. Spre exemplu în China elevii scriu anormal testul, trebuie nici să nu miște și se pare că la noi vor la fel, dar totuși trăim într-o țară democrată!)

Sincer eu astazi la Bac am avut impresia ca noi parca am fi niste terorosti, supravegheati de camere , asistenti si plus la toate si doamna Reprezentanta a Ministerului, care controla pe banci si sub banci sa nu avem nimic, unde sa mai vazut asa ceva sa nu se permita sa iesi macar 1 data la WC, numai la noi in tara asa ceva poti vedea.

Ei dacă controla e ok, dar în liniște, fără să ne deranjeze.)

cum sa spun, pai daca suntem atit de democrati, ect… de ce trishati oameni buni? de ce copiati? daca oamenii ar fi un pic mai cinstiti si onesti, nu s-ar fi ajuns la asta. 🙂 dar de wc, hmmm pai na au fost multe precedente cand lumea se ducea „cica la wc” unde suna pe cine trebuia sau primea mesaj cu raspunsuri 🙂

Asta da, e corect spus, dar totuși nu e cea mai bună soluție să nu permiți să meargă la wc, totuși există și nevoi contra cărora nu poți lupta. Moneda are două părți…

De acord lasa sa controleze dar in liniste, fara sa ne deranjeze, fara tipetele care erau pe coridoare si nu te puteai concentra.

cine invatza scrie fara probleme, dar cine nu.. nui ramine decit sa caute „nod in papura”, galagie nu stiu mai ce… personal sunt pentru aceste masuri, pe timpul nostu nu erau, si au avut toti prostalanii note bune ca ale mele, nu este corect

E drept, cine învață – învață, dar oricum există norme care nu trebuie încălcate.

eu nu am copiat o LITERA!!! nici nu am avut intentia, eu am vrut sa-mi satisfac necesitatile la care mi se raspunde nu ai voie. WTF?

„Au mai rămas și cu burta goală, și achipuiți peste tot de gingașele mâini ale Ministerului, doar că cu strigăte și învinuiri.”-au avut tupeul sa pipaie toti elevii?

Nu toți, pentru că erau mulți, dar o bună parte!

mie mii interesant astia care isi tot dau cu parerea cum ar fi” nu trisati” sau scopul esirii la wc. doamnelor si domnilor voi citi ani in urma ati dat examenul de bac, v-a perchezitionat cineva , ati fost filmati.? hai va rog eu pina nu ati fost si nu v-ati simtit in pielea elevului care da la moment examenul de bacalaureat, tineti-va parerile pentru voi. ok?
nu cred ca camera de filmat il streseaza atit de mult pe elev, ci mai degraba toata demonstratia asta, toate prevenirile asta. da ce sunt mai elevii astia? niste criminali?
sa fost aparate de bruiaj era mult mai bine, pentru ca nu intra nimeni cu nici un telefon in auditoriu sau alte surse tehnice. astfel ar fi fost mult mai corect, si omenesc.
* dar faptul ca v-au perchezitionat, pur si simplu vi s-au incalcat drepturile, nu trebuia sa permiteti. si la baie tot nu au dreptul sa va interzica. faceti galagie, nu taceti!

pfff 3 ani in urma am dat), fara sa copii un cuvant, si acuma imho sensu sa faca galagie, atunci trebuiau pusi la punct examinatorii, daca cuiva i s’a parut ca i s’au incalcat drepturile.. si da poporu nostru e deprins sa se miorlaie, si sa faka galagie din nimic, si inca si sa triseze

Mie numise pare normal. La noi la Buzau la Bac nu nea dat voie sa mergem al veceu e drept da nea spus din vreme si aproape toata lumea venit cu olita dea casa. Care na avut cu o galetusa cu ceva.

WooW…

emmm si tu l’ai crezut? uite la nick’u sau))))))

Vati prins cam vorbit prosti. Ca eu nu dau bacu de cat nu mai peste un an. Da economisesc depea cuma hartie genica co galetusa ceva oi gasi eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: