Teo Sunny

HIV/SIDA, E simplu să verifici

Posted on: 07/01/2013

Trăind în sec.XXI avem acces liber la informație și posibilitatea de a o verifica.

hiv

Toți cei care au asistat la seminare despre HIV au auzit că există centre de testare voluntară amplasate pe tot teritoriul republicii. Mereu mi-a fost interesant cât sunt de efective, așa că azi am mers să verific. (După cum au făcut-o și alți bloggeri din țară).

Nu știam sigur unde se află acest centru, deci am întrebat de un consultant din policlinică. Acesta m-a îndreptat pe str. Ştefan cel Mare 33, cab.1. Am mers într-acolo, dar  din păcate am găsit ușa încuiată.

***

Revenită peste câteva ore am fost întâmpinată de o doamnă foarte drăguță care s-a oferit să mă ajute. Obstacolul principal al orașelor mici este frica că cineva va afla despre problema care o ai. În timp ce vorbeam nu mă lăsa sentimentul că cunoșteam consultanta de undeva.

Nu mi-a dat prea multe întrebări, ci a trecut la treabă. A creat un formular anonim și mi-a spus să merg într-un oarecare cabinet pentru a-mi lua sânge din venă și doar după aceasta a hotărât să verifice dacă cunoșteam posibilitățile de infectare.

Întrebând de ce nu mi-a propus un test rapid cu ajutorul salivei doamna mi-a explicat că acestea s-au terminat încă în toamnă, și că au fost foarte efective. La fel, ea mi-a spus că testul ar trebui repetat peste câteva luni pentru a fi siguri de veridicitate. Mi-a mai zis că în utimul timp oamenii sunt mai conștienți și se adresează mai des pentru a primi informația necesară.

***

M-am mulțumit cu consultația primită. Totul a durat vre-o 5 minute, deci: e simplu, e rapid și e necesar să fii la current!

Informație la intrare.

Informație la intrare.

Îndreptare pentru testare anonimă.

Îndreptare pentru testare anonimă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: