Teo Sunny

Autoportret

Posted on: 03/16/2014

Să-ți faci un autoportret, în primă secundă, pare o temă simplă, dar dacă e să privești în profunzime, te îneci într-o mare de caracteristici și neclarități.

Punctul de pornire al scrierii unui autoportret este întrebarea ”Cine sunt eu”? Astfel, de la bun început intervine o problemă a cărei soluție e greu de găsit. Cum ai putea să răspunzi la o întrebare care se referă la ceva ce nu există cu adevărat, ceva atât de abstract și dubios? De fapt, ce este un ”eu”? Este un amestec al conștiinței și inconștienței. Este un pronume care se ține de mână cu egoul, dar  care nu reprezintă nimic mai mult decât o combinație de două litere în limbajul limbii române.  Într-un final, mai există oare ”eu” cu adevărat? Ca rezultat al neidentificării semnificației ”eu”-ului, pentru a-mi realiza autoportretul, o să folosesc conceptul de ”un boț de energie” și anume, un ”boț de energie pozitivă”.

 

Declarându-mă un ”boț de energie pozitivă”, trebuie să menționez că, chiar dacă energia izvorăște de undeva din interior, ea este influențată și de factorii din exterior. După cum e normal să fie, suntem influențați de oamenii din jur și nu doar. Fiind un ”boț de energie pozitivă”, să-zicem, cu forma unei sfere, marginea ideală a sferei poate fi distorsionată de loviturile unei energii negative. Orice s-ar întâmpla, ea se poate regenera prin plimbări, îmbrățișări, muzică sau dans și , desigur, discuții interioare, ah da, și somn! Pentru a menține ”boțul de energie” mereu pozitiv, la fel, este necesară păstrarea legăturii cu natura, care este cea mai importantă sursă a vieții. E bine de menționat că scopul ”boțului” este să emane acea energie pozitivă, să împuște cu raze de căldură și lumină, la fel cum o face soarele.  Probabil, nu în zadar prietenii i-au dat numele Sunny. Anume din această cauză ”boțul de energie” este sociabil, iubește să cunoască oamenii și locurile noi, este deschis spre a-și îmbogăți bagajul cultural și emoțional. Nu îi este frică să parcurgă mări și țări, căci energia se poate lua de mână cu vântul, își poate crește aripi și poate semăna fericire sau pagube (în cazul celei negative).

 

Într-un final, nu știu nici ce sunt, nici cum sunt cu adevărat, dar îmi place să cred că sunt un ”boț de energie pozitivă”.

***

PS.: Când merge vorba despre un autoportret, fiecare se gândește la trăsături fizice, așa că, a fost mare mirarea multor când au aflat că trebuie să scrie un autoportret în care să nu includă descrieri. Posibil că autoportretul meu a deviat mult de la temă, dar totuși unele concluzii se pot face și din această scriere metaforică.

PPS.: În vara anului 2013 am mai realizat un ”autoportret”, doar că pictură.

Teo

Teo

Reclame

1 Response to "Autoportret"

Multumesc pentru aprecieri, Teodora!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: