Teo Sunny

Încrederea

Posted on: 04/13/2014

Trăim într-o lume aglomerată, plină de oameni și experiențe. În fiecare zi înmagazinăm o grămadă de informații, emoții, ne facem pisicaconcluzii și mergem mai departe. Partea rea este că, avem prostul obicei de a reține doar experiențele negative. Mulți dintre oamenii care îi întâlnim ne dezamăgesc… Astfel, ia naștere neîncrederea… Neîncrederea în oameni. Și fiecare din noi consideră că are dreptate, că are un motiv pentru a nu avea încredere. Ne plângem, ne supărăm și spunem că nu mai putem avea încredere în oameni, dar nu facem nimic pentru a schimba situația… Rămânem distanți, nepăsători și din ce în ce mai frustrați, uitând că schimbarea pornește de la noi!

Copilăria este perioada în care suntem cei mai sinceri, cei mai adevărați. Atunci nu există motive negative care să ne ”dicteze” comportamentul, dar… Cu trecerea timpului, caracterul nostru are tendința de a se îndrepta spre partea negativă. În calea vieții noastre apar diverși oameni care ne demonstrează că unica persoană de pe pământ în care ar merita să avem încredere suntem noi înșine. Astfel, ajungem să ne izolăm, să ne distanțăm de societate și să privim suspect fiece om cu care ne e dat să contactăm. În astfel de momente este foarte important să ne reântoarcem în copilărie, de fapt, să trezim copilul din noi, să-l luăm de mână și să-l rugăm să ne reamintească cum trebuie să trăim. Dezinvolți, visători, cu speranțe în ziua de mâine, cu încredere în cei din jur, dar fără așteptări față de ei, așa ne-ar zice copilăria să fim.

Încrederea este ca o țigară… Ea stă mult timp neatinsă, întreagă… până când vine momentul în care îi dă foc cineva… Odată ce a avut contact cu focul, ea începe să se autodistrugă… Încetul cu încetul ea arde, se face fum și scrum, se face praf… Noi, oamenii, căpătăm sau pierdem încrederea în urma experiențelor pe care le avem cu unul sau altul din mulțimea pe care o întâlnim.  La naștere, țigara încrederii este întreagă, dar în viața fiecărui din noi există o brichetă, sau mai multe, care sunt create pentru a ne-o distruge. Din punct de vedere social, dar și moral-spiritual, este foarte important să ne păstrăm încrederea în oameni, căci altfel, tindem să controlăm absolut tot și ne supraîncărcăm viața cu lucruri ce  sunt nefolositoare. Spre exemplu, la locul de muncă, noi automat avem încredere în șefii noștri, care spun că o să ne plătească salariul, în colegii noștri care promit că își vor face treaba și de cele mai multe ori, așa și se întâmplă. Dacă nu am avea această încredere, am încerca să facem absolut tot doar cu puterile noastre și, știm foarte bine că nu ne-ar reuși, căci lumea este interconectată, și un om nu poate exista în solitudine. Avea nevoie de oameni, avem nevoie de încredere…Avem nevoie și de legi, care sunt create pentru a întări această încredere în șef sau în colegii de muncă, căci, zicem noi, ei sunt obligați prin lege, printr-un contract ce stă de partea noastră. Întrebarea este: ”Oare nu ne-ar fi mult mai ușor să ne bazăm  pe sinceritate și să nu complicăm lucrurile prin contracte?” Cineva ar spune că în prezent, este imposibil altfel, căci oamenii sunt din ce în ce mai „de rahat”, sunt răi și profitori. Acel cineva, ar uita că absolut toți de pe planetă au ceva bun în ei, dar poate că acel ceva este foarte bine ascuns din cauza neîncrederii ce persistă în sufletele noastre.

Am întâlnit mulți oameni care spuneau că nu au încredere în nimeni și că niciodată nu vor avea, dar, eu cred că afirmația lor este incompletă, căci încrederea are mai multe aspecte și este imposibil să trăiești cu neîncredere totală. Poate că ei sunt ghidați de emoții și uită să mediteze sau să încerce să înțeleagă ce este, de fapt, încrederea.

Concluzia este simplă: nu vă fie frică să aveți încredere!

Reclame

1 Response to "Încrederea"

Dupa cum spunea Mark Twain : “Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat imi iubesc mai mult cainele”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: