Teo Sunny

Olanda nu este Olanda

Posted on: 05/21/2014

Mica vacanță în Olanda, m-a făcut să constat mai multe lucruri despre aceasta.

În primul rând, Olanda NU este Olanda, ci… (aflați la sfârșitul articolului).

Olanda este țara lalelelor și, în general, a florilor. Aici am văzut flori nu doar în parcul Keukenhof, care este cea mai mare grădină din lume și are lanuri întregi de lalele, precum și peste 7 milioane de plante înflorite, ci am putut urmări hectare întregi cu flori chiar prin geamul trenului.

IMG_3335

Este țara bicicletelor. Cred că aici sunt mai multe biciclete decât mașini. Oameni îmbracați în treninguri, precum și la costum, businessmani și oameni simpli, toți grăbiți, toți pe biciclete. După cum e și normal, aici cea mai întâlnită infracțiune este furtul bicicletelor. Un adevărat rai al vehiculelor pe două roți!

IMG_3774

Este țara ploilor lungi și dese. Cred că am fost o norocoasă și am prins și ore fără ploie. Pentru olandeji nu mai e o surpriză dacă acu cinci minute ploua și tot acum a ieșit și soarele.

IMG_3826

Este țara cu case puțin înclinate. Dacă privești atent casele lor, ai impresia că în curând o să se prăbușească, dar… Există mai multe legende în aceasta privință. Una dintre ele, care abordează  problema din punct de vedere arhitectural, ne spune că aceștia își costruiau casele puțin înclinate în partea de sus pentru a putea introduce mai ușor mobila în casă. Ușile sunt foarte mici, precum și scările, astfel, fiind imposibilă urcarea mobilierului, iar apropierea geamurilor datorită arhitecturii sucite, era o soluție foarte bună.

IMG_4182

Iar Rotterdamul este orașul cu renumitele case cubice.

IMG_4228

Este țara turiștilor (care vin să fumeze ceva). Cei care se deosebesc maxim din toată gloata de turiști, sunt rușii, care au un mod de a se comporta, mai ales dacă mai și consumă ceva care le încețoșează creerul, încât sunt imposibil de nerecunoscut. Am avut posibilitatea de a întâlni destul de mulți ruși în Olanda și pe absolut toți i-am ghicit dintr-o singură privire, confirmarea venind după ce îi auzeam vorbind.

CIMG8930

Este țara libertății și acceptării. Se spune că democrația unei țări este evaluată în funcție de gradul de acceptare al societății a homosexualilor. Olanda este o țară democrată, fără dubii.

***

Este țara fără tradiții culinare, exceptând cașcavalul. Aici vă puteți răsfăța cu mâncare italiană, asiatică, franceză, numai nu olandeză, cât de mult nu ați căuta un restaurant specific olandez probabilitatea de a-l găsi este, practic, nulă.

IMG_4596

Este țara morilor de vânt. Pentru olandeji morile de vânt nu reprezintă o sursă de energie, după cum e primit în întreaga lume, ci o tradiție ce vine din moși strămoși.

IMG_3787

 Este țara… De aici în colo, vă las să descoperiți și voi lucruri interesante despre această țară minunată.

Iar pentru a înțelege mai bine de ce Olanda nu este Olanda, vă propun să urmăriți următorul video:
_blank”>

Reclame

3 răspunsuri to "Olanda nu este Olanda"

Salut Teo.
Blog foarte interesant!
Vă mulțumim pentru partajarea acest frumos!
Vă mulțumim pentru prietenia ta!
Pupici de la Franța.

mi-a plăcut blogul dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: