Teo Sunny

Moscow never sleep

Posted on: 01/19/2015

Moscova – oraș cu peste 10 milioane de locuitori, clasându-se pe primul loc în Europa după numărul acestora; oraș cu cei mai mulți miliardari (79), oraș ce te vrăjește cu ușurință prin frumusețea și mișcarea sa continuă. Dacă ai planificat o vacanță la Moscova, trebuie să știi la ce să te aștepți.

Ce trebuie neapărat să știi dacă ai ajuns la Moscova

Dacă călătoria ta este planificată iarna, trebuie să fii pregătit să înduri frigul rusesc sau să te îmbraci foarte gros, încât să fii imun, însă să nu uiți că rușii s-au adaptat condițiilor și în loc de haine folosesc vodka sau alte băuturi care le încălzesc ”sufletul” și corpul. Ai putea să întâlnești (dacă ești fată), chiar în centrul orașului, un bărbat cu o ”dispoziție superbă” care să-ți spună să-l iei de soț, pentru că un soț este bine, dar doi e și mai bine (răspuns în cazul în care îi zici că deja ai soț).

un soț este bine, dar doi e și mai bine

un soț este bine, dar doi e și mai bine

Tot pe stradă, poți întâlni cerșetori ingenioși, care au un carton pe care scrie: ” на водку и оливье” (pentru tradiționala vodka și tradiționala salată olivie fără de care nu se poate lipsi o masă de sărbătoare).

pentru vodkă și olivie

pentru vodkă și olivie

Dacă ai nimerit în acest oraș în perioada sărbătorilor, când toți bugetarii au liber și vrei să vizitezi muzeele, trebuie să te încarci cu foarte multă răbdare, căci ai putea să stai la coadă vreo 2-3 ore, iar în ceea ce privește teatrele și alte locuri unde e nevoie de bilete, ar trebui să ți le procuri cu mult timp înainte. Și dacă ai chef de plimbări turistice dis-de-dimineață, să fii pregătit să găsești multe uși închise până la orele 10-11.

DSC_0160

Piața Roșie – seara

Piața Roșie - dimineața

Piața Roșie – dimineața

Moscow – never sleep, spun versurile unei melodii renumite de-a lui Dj Smash și spun adevăr, căci chiar și atunci când centrul capitalei este încă pustiu, pentru că turiștii dorm, orașul în sine forfotește.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Campanii susținute:

Cele mai bune articole și pagini

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: