Teo Sunny

Locuri care ești obligat să le vizitezi la Moscova

Posted on: 01/22/2015

Plimbări / Locuri care ești obligat să le vizitezi

Dacă te afli la Moscova în perioada sărbătorilor de iarnă, este obligatoriu să vizitezi Târgurile de Crăciun, care nu sunt niște târguri obișnuite. Poți nimeri într-o adevărată poveste, vizita casa lui Moș-Gerilă, trece prin labirinturi de gheață sau întâlni Moși-Crăciuni africani (care nu intră în planul festivalului de iarnă, însă, se pare că, reprezintă o bună strategie de marketing a unor localuri).

5

Casa lui Moș-Gerilă

africa

Moș-Crăciun cu plete ”dalbe”

Piața Roșie și Kremlinul sunt obligatoriu de vizitat, iar dacă tot ai ajuns în Kremlin nu poți să treci pe lângă ”Dimond Fund Exhibition” unde intrând, simți cum îți crește inima, iar ochii îți licăresc. Aici, dacă ești cunoscător de limbă rusă, trebuie neapărat să cunoști o șmecherie: dacă vrei să ai biletul de intrare asigurat, trebuie să vorbești în orice altă limbă vrei tu și intri fără nici o problemă, căci dacă le vorbești în rusă, s-ar putea să-ți spună că nu mai sunt bilete…)) Iar pe Piața Roșie nu uita să arunci o monedă, aflându-te pe km zero, astfel încât, după cum spune tradiția, să mai vii și a doua oară.

20090124_moscow_night_25

DSC_0177

Pune dorința și aruncă moneda

De asemenea, este obligatorie o plimbare pe Vechiul Arbat (Old Arbat, un fel de ”Centrul Vechi”) unde găsești o grămadă de localuri și diverse magazinașe cu suvenire. Iar dacă tot ai ajuns pe acolo, poți trece și pe Noul Arbat (New Arbat Avenue), unde vei putea admira renumitele blocuri ”cărți”.

6

Old Arbat

Următoarea oprire importantă este Sparrow Hills (Dealurile Vrabiei sau Vorobievy Gory) de unde poți admira orașul de sus, precum și vedea în apropiere renumita clădire a Universității de Stat din Rusia (MGU), unde învață în jur de 50.000 de persoane.

1

Aici poți vedea orașul de sus

Iar dacă ești iubitor de zgârie-nori nu uita să dai o tură și prin Centrul MoscowCity, unde va trebui să-ți ”rupi” gâtul uitându-te în sus.

Desigur nu uita să vizitezi muzeele, Tretyakov Gallery, muzeul Cosmonauților, Turnul Ostankino, Catedrala Hristos Mântuitorul (una dintre cele mai mari biserici creștin-ortodoxe din lume) și altele, căci sunt foarte multe în Moscova.

Mâncarea

Dacă ești în Rusia și nu ești iubitor de vodkă, dar totuși vrei să încerci ceva mai tradițional, este timpul să vizitezi localuri precum: ” блинная” (clătitărie), ” пельмени” (pelmeni) sau ”вареничная” (unde specialitatea casei sunt colțunașii).

DSC_0105

Colțunași cu mere și scorțișoară

”perojki” - un fel de plăcinte

”perojki” – un fel de plăcinte

Pe lângă mâncarea rusească ai posibilitatea să mai încerci mâncăruri specifice pentru orice țară din fosta URSS, dar și din toată lumea. Aici poți găsi restaurante chinezești care te vor face să te întorci iar și iar să mănânci acolo.

DSC_0021

Metroul

Pe lângă arhitectura absolut deosebită a stațiilor de metrou, acesta este și foarte mare, și foarte adânc. Cel puțin 44 de stații de metrou sunt cotate ca obiective turistice arhitecturale, iar în total sunt 172 de stații.

În Metroul Moscovei te vei bucura nu doar de arhitectură, ci și de muzică instrumentală live, vocea unor cântăreți anonimi, etc. care îți vor ridica dispoziția și te vor face să zâmbești.

Călătorie Plăcută! 🙂

7 răspunsuri to "Locuri care ești obligat să le vizitezi la Moscova"

Am fost la Moscova, dar nu de sarbatori. Ce este impresionant la „geografia” orasului, este modul cum totul este „balsoi” pe orizontala, fata de americani care sunt pe verticala. In general orasele din Rusia se intind ca niste placinte…Se vede ca nu duc lipsa de spatiu.Sunt bulevarde atat de largi, ca lti trebuie minute bune sa le traversezi…

Adevărat – clădirile sunt maari, în deosebi, în lățime… Sper că v-a plăcut orașul în sine))))

Da, mi-a placut , dar mai mult mi-a placut Sanct-Peterburg, fostul Leningrad…

Ah, acolo încă nu am fost…

Este cam departe, dar merita…

Multumim pentru sfaturi si informatii ! 🙂

Aliosa.

Cu drag, mulțumesc pentru că nu uitați să intrați și pe la mine. 🙂

Lasă un comentariu

Campanii susținute: